Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka zapiekane"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14048
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14048
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
ok. 40 minut
Posiekaną cebulę zeszklić na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać boczek, wysmażyć go na rumiano. Wrzucić groszek, smażyć 2 minuty. Oprószyć pieprzem i solą. Zdjąć z patelni.
Rozgrzać resztę oleju. Wrzucić posiekany czosnek i krewetki, smażyć 2 minuty. Posypać ziołami, solą i pieprzem, wymieszać.
Jajka wbić do żaroodpornych szklaneczek. Do połowy szklanek nałożyć groszek z boczkiem, a do reszty krewetki. Szklanki ustawić na blasze. Blachę wstawić do większego naczynia napełnionego do 1/3 wysokości wodą. Blachę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec w kąpieli wodnej 8-10 minut.
Do szklaneczek z boczkiem i groszkiem nałożyć porcje śmietany i pokrojone w cząstki pomidory. Do pozostałych – kawior.Źródło: Życie na gorąco