Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka zapiekane"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
ok. 40 minut
Posiekaną cebulę zeszklić na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać boczek, wysmażyć go na rumiano. Wrzucić groszek, smażyć 2 minuty. Oprószyć pieprzem i solą. Zdjąć z patelni.
Rozgrzać resztę oleju. Wrzucić posiekany czosnek i krewetki, smażyć 2 minuty. Posypać ziołami, solą i pieprzem, wymieszać.
Jajka wbić do żaroodpornych szklaneczek. Do połowy szklanek nałożyć groszek z boczkiem, a do reszty krewetki. Szklanki ustawić na blasze. Blachę wstawić do większego naczynia napełnionego do 1/3 wysokości wodą. Blachę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec w kąpieli wodnej 8-10 minut.
Do szklaneczek z boczkiem i groszkiem nałożyć porcje śmietany i pokrojone w cząstki pomidory. Do pozostałych – kawior.Źródło: Życie na gorąco