Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Składniki
Jajka wybijać na osolony wrzątek z odrobiną octu. Delikatnie, można je wybić na łyżkę i ostrożnie włożyć do wody. Gotować kilka minut uważając, żeby nie przywarły
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i przyprawami ( przyprawy wg smaku i uznania. Ja zawsze daję ziarenka smaku, pieprz i zioła np. oregano lub bazylię)
Ser zetrzeć na tarce
Ugotowane jaja przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem pomidorowym, posypać serem. Wstawić do mikrofali lub piekarnika na ok 10 minut- do roztopienia sera.
Podawać z ryżem