Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blaszane formy do pieczenia to udręka, gdy trzeba je czyścić. Często zachodzą rdzą lub innymi plami trudnymi do usunięcia. Jednak na rdzę znalazł się sposób. Jak ją usunąć?
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1999
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1683
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1999
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1683
Składniki
Rozgrzewaj blaszkę w piekarniku około 5 minut.
Posyp ją solą i zostaw na minutę.
Po tym czasie zsyp sól do kosza i przetrzyj kawałkiem słoniny.
Gdy tłuszcz się wchłonie wystarczy umyć i wytrzeć blaszkę do sucha. Zadanie wykonane! Fot. 123RF/Picsel