Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarskie minikanapki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Bakłażan i cukinię umyj, pokrój w plasterki. Strąki papryk przekrój na połówki, pozbaw nasion. Miąższ pokrój na większe kawałki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Przygotowane skrop oliwą, posyp solą, pieprzem i ziołami.
Warzywa i pieczarki ułóż na tacce. Grilluj 10-15 minut. Umytą bazylię posiekaj. Zmiksuj z 1/2 szklanki oliwy, orzeszkami i 1-2 ząbkami czosnku. Pesto dopraw solą. Układaj piętrowe kanapeczki z plastrów bakłażana, cukinii, papryk i pieczarek. Polej pesto.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 80 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety