Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarskie minikanapki"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10371
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10371
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Bakłażan i cukinię umyj, pokrój w plasterki. Strąki papryk przekrój na połówki, pozbaw nasion. Miąższ pokrój na większe kawałki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Przygotowane skrop oliwą, posyp solą, pieprzem i ziołami.
Warzywa i pieczarki ułóż na tacce. Grilluj 10-15 minut. Umytą bazylię posiekaj. Zmiksuj z 1/2 szklanki oliwy, orzeszkami i 1-2 ząbkami czosnku. Pesto dopraw solą. Układaj piętrowe kanapeczki z plastrów bakłażana, cukinii, papryk i pieczarek. Polej pesto.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 80 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety