Do góry

Dania główne Przepis na:

Jarskie pierożki z dynią

Jarskie pierożki z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Jarskie pierożki z dynią"

Składniki

  • Skłądniki na 8 porcji:
  • pół kg mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka wody;
  • kilogram obranej dyni
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 30 dag białego sera
  • oliwa
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię pokrój i zeszklij na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.

  2. Ostudzone warzywa zmiksuj z serem, surowymi jajkami i przyprawami.

  3. na ciasto zagnieć, rozwałkuj i wytnij koła. Nałóż na nie farsz, zlep i ugotuj we wrzątku.

  4. Polej pierogi oliwą i udekoruj, np. suszonymi pomidorami i rukolą.

  5. Czas: 80 min. 1 porcja = 340 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń