Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny przysmak z dyni, ciecierzycy i kurczaka"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Dynię obierz, usuń pestki, miąższ pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij cebulę, dodaj dynię i krótko smaż. Bulion wymieszaj z mlekiem. Dopraw kminkiem, solą i pieprzem. Wlej do dyni i gotuj pod przykryciem 25 min.
Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku. Pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na 2 pozostałych łyżkach oleju. Jabłka umyj, potnij na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owoce pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do dyni razem z mięsem 10 min przed końcem gotowania. Pod koniec wsyp także grubo posiekane orzeszki ziemne i osączoną z zalewy, przepłukaną na sitku ciecierzycę.
Szczypiorek i kolendrę opłucz, osusz. Kilka listków kolendry odłóż do dekoracji, pozostałą ziele ninę posiekaj. Dodaj do gotowego dania, ew. ponownie przypraw solą i pieprzem. Potrawką napełnij kokilki, udekoruj listkami kolendry.Źródło: Tina