Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny przysmak z dyni, ciecierzycy i kurczaka"
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1597
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 559
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 450
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1597
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 559
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 450
Składniki
Dynię obierz, usuń pestki, miąższ pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij cebulę, dodaj dynię i krótko smaż. Bulion wymieszaj z mlekiem. Dopraw kminkiem, solą i pieprzem. Wlej do dyni i gotuj pod przykryciem 25 min.
Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku. Pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na 2 pozostałych łyżkach oleju. Jabłka umyj, potnij na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owoce pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do dyni razem z mięsem 10 min przed końcem gotowania. Pod koniec wsyp także grubo posiekane orzeszki ziemne i osączoną z zalewy, przepłukaną na sitku ciecierzycę.
Szczypiorek i kolendrę opłucz, osusz. Kilka listków kolendry odłóż do dekoracji, pozostałą ziele ninę posiekaj. Dodaj do gotowego dania, ew. ponownie przypraw solą i pieprzem. Potrawką napełnij kokilki, udekoruj listkami kolendry.Źródło: Tina