Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny przysmak z dyni, ciecierzycy i kurczaka"
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2249
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 624
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6347
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2249
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 624
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6347
Składniki
Dynię obierz, usuń pestki, miąższ pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij cebulę, dodaj dynię i krótko smaż. Bulion wymieszaj z mlekiem. Dopraw kminkiem, solą i pieprzem. Wlej do dyni i gotuj pod przykryciem 25 min.
Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku. Pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na rumiano na 2 pozostałych łyżkach oleju. Jabłka umyj, potnij na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owoce pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do dyni razem z mięsem 10 min przed końcem gotowania. Pod koniec wsyp także grubo posiekane orzeszki ziemne i osączoną z zalewy, przepłukaną na sitku ciecierzycę.
Szczypiorek i kolendrę opłucz, osusz. Kilka listków kolendry odłóż do dekoracji, pozostałą ziele ninę posiekaj. Dodaj do gotowego dania, ew. ponownie przypraw solą i pieprzem. Potrawką napełnij kokilki, udekoruj listkami kolendry.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron penne z brokułami
Dania główne
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Dania główne
Gulasz wieprzowy
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Makaron penne z brokułami
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 112
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 81