Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka duszona z warzywami

Kaczka duszona z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 490

Sprawdzony przepis na "Kaczka duszona z warzywami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przykryj i wstaw do lodówki na całą noc. W garnku rozpuść masło, obsmaż kaczkę z każdej strony i zalej odrobiną wody.

  2. Dodaj pokrojoną cebulę dymkę oraz obraną i posiekaną w kostkę marchewkę. Duś pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu przekładając mięso i podlewając je wodą.

  3. CZAS: około 2,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń