Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka nadziewana owocami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 699
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3952
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1369
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 699
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3952
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1369
Składniki
170 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 6 porcji
Kaczkę oczyszczam, myję i osuszam. Odcinam skrzydła oraz szyję. Nacieram ją w środku i z wierzchu majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę kroję w piórka i wkładam do kaczki. Zostawiam kaczkę na noc w lodówce.
Na drugi dzień obieram gruszkę i jabłka, kroję w cząstki. Wkładam je oraz śliwki do kaczki. Tuszkę spinam szpilkami i układam w natłuszczonej brytfannie.
Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C. Kaczkę piekę pod przykryciem około 2 godzin. Od czasu do czasu polewam ją powstałym sosem. 30 minut przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywę, by wierzch się przyrumienił.
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie