Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka nadziewana owocami"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2276
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2276
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Składniki
170 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 6 porcji
Kaczkę oczyszczam, myję i osuszam. Odcinam skrzydła oraz szyję. Nacieram ją w środku i z wierzchu majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę kroję w piórka i wkładam do kaczki. Zostawiam kaczkę na noc w lodówce.
Na drugi dzień obieram gruszkę i jabłka, kroję w cząstki. Wkładam je oraz śliwki do kaczki. Tuszkę spinam szpilkami i układam w natłuszczonej brytfannie.
Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C. Kaczkę piekę pod przykryciem około 2 godzin. Od czasu do czasu polewam ją powstałym sosem. 30 minut przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywę, by wierzch się przyrumienił.
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie