Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka z jabłkami"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6382
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 339
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13400
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6382
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 339
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13400
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na ćwiartki. Ugotuj w osolonej wodzie.
Pierś kaczki oczyść i opłucz. Skórkę natnij w kratkę. Tak przygotowane piersi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na rozgrzanym oleju skórką do dołu, a po chwili odwróć na drugą stronę.
Przełóż kaczkę do naczynia żaroodpornego. Na niej umieść ugotowane ziemniaki i całość polej wysmażonym tłuszczem. Piecz ok. 20 minut w 190°C.
Jabłka umyj, odetnij górną część i delikatnie wydrąż łyżką środki. Orzechy pokrój, rodzynki sparz i dodaj do jabłek. Polej je miodem i skrop sokiem z cytryny.
Umieść jabłka w naczyniu i wstaw również na 20 min do piekarnika.
Agnieszka Rybak z Pruszcza GdańskiegoŹródło: Super TV