Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafiorowa

Kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14908

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Kalafiorowa"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kalafiorowa

Przygotowanie

  1. Ugotuj wywar z mięsa, listków laurowych i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.

  2. Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem. Udekoruj pokrojoną drobno papryczką chili.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń