Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanadyjski gulasz z indykiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł
Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę. Obrane cebule grubo siekamy. Z łodyżek majeranku obrywamy listki.
Piersi z indyka myjemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem i solą.
Do litra wody dodajemy sos barbecue, syrop klonowy, whisky, śmietanę, listki majeranku i mieszamy trzepaczką rózgową. Doprawiamy pieprzem, chili i solą, mieszamy.
Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażamy krótko cebulę, dodajemy paprykę i mięso. Zalewamy mieszaniną sosu barbecue, syropu klonowego, whisky, śmietany oraz wody. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 70 minut.
Gulasz podajemy na stół w garnku. Doskonale smakuje z tostami posmarowanymi masłem czosnkowym lub ciepłą bagietką.Źródło: Rewia