Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanadyjski gulasz z indykiem"
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 20
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 23
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 138
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 20
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 23
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 138
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł
Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę. Obrane cebule grubo siekamy. Z łodyżek majeranku obrywamy listki.
Piersi z indyka myjemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem i solą.
Do litra wody dodajemy sos barbecue, syrop klonowy, whisky, śmietanę, listki majeranku i mieszamy trzepaczką rózgową. Doprawiamy pieprzem, chili i solą, mieszamy.
Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażamy krótko cebulę, dodajemy paprykę i mięso. Zalewamy mieszaniną sosu barbecue, syropu klonowego, whisky, śmietany oraz wody. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 70 minut.
Gulasz podajemy na stół w garnku. Doskonale smakuje z tostami posmarowanymi masłem czosnkowym lub ciepłą bagietką.Źródło: Rewia