Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanadyjski gulasz z indykiem"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3057
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 536
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3057
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 536
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł
Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę. Obrane cebule grubo siekamy. Z łodyżek majeranku obrywamy listki.
Piersi z indyka myjemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy w kostkę. Oprószamy pieprzem i solą.
Do litra wody dodajemy sos barbecue, syrop klonowy, whisky, śmietanę, listki majeranku i mieszamy trzepaczką rózgową. Doprawiamy pieprzem, chili i solą, mieszamy.
Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażamy krótko cebulę, dodajemy paprykę i mięso. Zalewamy mieszaniną sosu barbecue, syropu klonowego, whisky, śmietany oraz wody. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 70 minut.
Gulasz podajemy na stół w garnku. Doskonale smakuje z tostami posmarowanymi masłem czosnkowym lub ciepłą bagietką.Źródło: Rewia