Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuściana lazania z ziemniakami"
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11695
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 17
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11695
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 17
Składniki
Ziemniaki umyć, obgotować w mundurkach. Cebule i czosnek obrać, posiekać i wraz z mięsem podsmażyć na oleju, dodać pomidory, doprawić. Liście kapusty ściąć, umyć, sparzyć.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Masło stopić, zasmażyć z mąką, wlać bulion i mleko. Zagotować, doprawić gałką, dodać 1/4 startego sera.
W naczyniu żaroodpornym przekładać plastry ziemniaków i kapustę na przemian z sosem mięsnym i z serowym. Posypać z wierzchu resztą goudy, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 175°C przez ok. 45 min.
ok. 75 minut
Przed włożeniem do pieca danie można obłożyć plastrami pomidora, posypać natką pietruszki i dopiero na koniec tartym serem.Źródło: Twoje Imperium