Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z wkładką"
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Składniki
Wymieszaj paprykę, olej, czosnek, sól i pieprz. Zanurz umyte mięso, odstaw do lodówki na dwie godziny. Piecz mięso godzinę w temp. 180°C. Kapustę poszatkuj. Cebulę pokrój w piórka, włoszczyznę obierz, umyj, pokrój drobno.
W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i pora. Smaż. Włóż kapustę, duś 10 minut. Warzywa zalej 1,2 l wody, dodaj włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie, sok z cytryny, przypraw. Zupę gotuj kwadrans. Podawaj z plastrami mięsa, dekoruj czerwoną bazylią.
CZAS: około 1, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień