Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z wkładką"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1470
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18829
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1470
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18829
Składniki
Wymieszaj paprykę, olej, czosnek, sól i pieprz. Zanurz umyte mięso, odstaw do lodówki na dwie godziny. Piecz mięso godzinę w temp. 180°C. Kapustę poszatkuj. Cebulę pokrój w piórka, włoszczyznę obierz, umyj, pokrój drobno.
W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i pora. Smaż. Włóż kapustę, duś 10 minut. Warzywa zalej 1,2 l wody, dodaj włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie, sok z cytryny, przypraw. Zupę gotuj kwadrans. Podawaj z plastrami mięsa, dekoruj czerwoną bazylią.
CZAS: około 1, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień