Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę siekamy lub trzemy na krajalnicy, z marchewką postępujemy podobnie.
Rozgrzewamy olej-pilnujemy, aby się nie przypalił. Wrzucamy cebulę, marchew i ew. pieczarki. Podsmażamy ,aby lekko zmiękły. Dodajemy kapustę i przyprawy. Mieszamy kilkakrotnie, dodajemy 2 łyżki wody, przykrywamy i dusimy ok. 20 min. Po tym czasie sprawdzamy smak i w razie potrzeby doprawiamy wg uznania.
Podajemy np. z naleśnikami, upieczonymi na blasze ziemniakami, samą, z ryżem lub w inny dowolny sposób.