Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12322
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 822
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12322
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 822
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę siekamy lub trzemy na krajalnicy, z marchewką postępujemy podobnie.
Rozgrzewamy olej-pilnujemy, aby się nie przypalił. Wrzucamy cebulę, marchew i ew. pieczarki. Podsmażamy ,aby lekko zmiękły. Dodajemy kapustę i przyprawy. Mieszamy kilkakrotnie, dodajemy 2 łyżki wody, przykrywamy i dusimy ok. 20 min. Po tym czasie sprawdzamy smak i w razie potrzeby doprawiamy wg uznania.
Podajemy np. z naleśnikami, upieczonymi na blasze ziemniakami, samą, z ryżem lub w inny dowolny sposób.