Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-03-2009
dla wielbicieli karkóweczki
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 711
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22737
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15099
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45324
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 711
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22737
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15099
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45324
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 części i rozbijamy. każdy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie papryką słodką, rozmarynem i niewielką ilością ziarenek kolendry.
Tak przyprawione bitki układamy warstwami w misce - na każdą bitkę kładziemy wcześniej pokrojony na cienkie listki czosnek. Karkówkę z przyprawami wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Oprószamy bitki w mące i podsmażamy, po czym przekładamy do garnka podlewamy wrzątkiem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojoną włoszczyznę.
Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjęciu bitki podane ze świderkami i warzywkami ugotowanymi na parze.