Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-03-2009
dla wielbicieli karkóweczki
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14760
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 802
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1880
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14760
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 802
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1880
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 części i rozbijamy. każdy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie papryką słodką, rozmarynem i niewielką ilością ziarenek kolendry.
Tak przyprawione bitki układamy warstwami w misce - na każdą bitkę kładziemy wcześniej pokrojony na cienkie listki czosnek. Karkówkę z przyprawami wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Oprószamy bitki w mące i podsmażamy, po czym przekładamy do garnka podlewamy wrzątkiem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojoną włoszczyznę.
Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjęciu bitki podane ze świderkami i warzywkami ugotowanymi na parze.