Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w wykonaniu, sycące
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Składniki
Karczek przyprawić solą, pieprzem, vegetą, czosnkiem i przyprawą do mięs. W całości opiec go na patelni. Przełożyć do rękawa do pieczenia i jeszcze trochę przyprawić.
Do rękawa wsypać także śliwki. zamknąć, włożyć do żaroodpornego naczynia (nie zamykać naczynia) i piec ok 1,5 godziny. W połowie pieczenia obrócić.
Cebulę pokroić w półksiężyce, podsmażyć. Kiedy mięso się upiecze cały sos który się wytopił przelewamy do cebuli, chwilę dusimy, dodajemy śliwki wlewamy śmietane i chwilę gotujemy - do zgęstnienia.
W tym czasie kroimy karczek na plastry. Przekładamy na talerz polewamy sosem. SMACZNEGO
Można podawać z ziemniakami, ale również dobre jest z obsmażonym wekiem.