Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co w Bieszczadach najlepsze
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2223
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 954
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5469
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2477
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2223
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 954
Składniki
Karkówkę obkroić z nadmiaru tłuszczu, gdzie nie gdzie ponacinać
z musztardy, oleju i przypraw zrobić marynatę do mięsa
zamarynowane mięso włożyć na kilka godzin do lodówki
warzywa i jabłko pokroić
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (na pół godziny ) po namoczeniu siekamy
karkówkę wkładamy do brytfanny lub garnka rzymskiego wpychamy w mięso czosnek, podlewamy woda z grzybów , wrzucamy warzywa ,jabłko ,grzyby i jałowiec do brytfanny
pieczemy ok 2 godz aż karkówka będzie miękka w 200 stopniach
powstały sos można zagęścić mąką i podawać z kasza lub ziemniaczkami SMACZNEGO!!!