Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co w Bieszczadach najlepsze
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 268
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3654
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 355
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29337
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 268
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3654
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 355
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29337
Składniki
Karkówkę obkroić z nadmiaru tłuszczu, gdzie nie gdzie ponacinać
z musztardy, oleju i przypraw zrobić marynatę do mięsa
zamarynowane mięso włożyć na kilka godzin do lodówki
warzywa i jabłko pokroić
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (na pół godziny ) po namoczeniu siekamy
karkówkę wkładamy do brytfanny lub garnka rzymskiego wpychamy w mięso czosnek, podlewamy woda z grzybów , wrzucamy warzywa ,jabłko ,grzyby i jałowiec do brytfanny
pieczemy ok 2 godz aż karkówka będzie miękka w 200 stopniach
powstały sos można zagęścić mąką i podawać z kasza lub ziemniaczkami SMACZNEGO!!!