Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co w Bieszczadach najlepsze
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 355
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 761
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 355
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 761
Składniki
Karkówkę obkroić z nadmiaru tłuszczu, gdzie nie gdzie ponacinać
z musztardy, oleju i przypraw zrobić marynatę do mięsa
zamarynowane mięso włożyć na kilka godzin do lodówki
warzywa i jabłko pokroić
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (na pół godziny ) po namoczeniu siekamy
karkówkę wkładamy do brytfanny lub garnka rzymskiego wpychamy w mięso czosnek, podlewamy woda z grzybów , wrzucamy warzywa ,jabłko ,grzyby i jałowiec do brytfanny
pieczemy ok 2 godz aż karkówka będzie miękka w 200 stopniach
powstały sos można zagęścić mąką i podawać z kasza lub ziemniaczkami SMACZNEGO!!!