Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co w Bieszczadach najlepsze
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 868
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1953
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 446
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 868
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1953
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 446
Składniki
Karkówkę obkroić z nadmiaru tłuszczu, gdzie nie gdzie ponacinać
z musztardy, oleju i przypraw zrobić marynatę do mięsa
zamarynowane mięso włożyć na kilka godzin do lodówki
warzywa i jabłko pokroić
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (na pół godziny ) po namoczeniu siekamy
karkówkę wkładamy do brytfanny lub garnka rzymskiego wpychamy w mięso czosnek, podlewamy woda z grzybów , wrzucamy warzywa ,jabłko ,grzyby i jałowiec do brytfanny
pieczemy ok 2 godz aż karkówka będzie miękka w 200 stopniach
powstały sos można zagęścić mąką i podawać z kasza lub ziemniaczkami SMACZNEGO!!!