Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co w Bieszczadach najlepsze
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Karkówkę obkroić z nadmiaru tłuszczu, gdzie nie gdzie ponacinać
z musztardy, oleju i przypraw zrobić marynatę do mięsa
zamarynowane mięso włożyć na kilka godzin do lodówki
warzywa i jabłko pokroić
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody (na pół godziny ) po namoczeniu siekamy
karkówkę wkładamy do brytfanny lub garnka rzymskiego wpychamy w mięso czosnek, podlewamy woda z grzybów , wrzucamy warzywa ,jabłko ,grzyby i jałowiec do brytfanny
pieczemy ok 2 godz aż karkówka będzie miękka w 200 stopniach
powstały sos można zagęścić mąką i podawać z kasza lub ziemniaczkami SMACZNEGO!!!