Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w chrupiącej panierce"
Mięso opłucz, osusz. Natrzyj je pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Na patelni mocno rozgrzej olej. Krótko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Przenieś je na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 90 min.
Pieczarki oczyść, pocierając je wilgotnym ręcznikiem. Marchewki i pietruszki oskrob, opłucz, poprzekrawaj wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Por opłucz, oczyść, pokrój na podłużne kawałki. Wszystkie przygotowane skrop olejem, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wymieszaj z bułką tartą, musztardą, miodem i obranym, przeciśniętym przez pras kę czosnkiem. Przygotowaną masą (powinna być gęsta) obłóż wierzch i boki karkówki 20 min przed końcem pieczenia. 5 min później dookoła mięsa rozłóż wszystkie przygotowane warzywa oraz pieczarki.Źródło: Tina
Karkówka, która smakuje jak szaszłyk ;) polecam Rada: Zamiast piec karkówkę,...
Odsłon: 1069
Przepis dnia
Delikatna soczysta ryba pod bardzo chrupiącą panierką.
Odsłon: 2533
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7795
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2088
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29987
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5023
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7795
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2088
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29987
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5023
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Natrzyj je pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Na patelni mocno rozgrzej olej. Krótko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Przenieś je na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 90 min.
Pieczarki oczyść, pocierając je wilgotnym ręcznikiem. Marchewki i pietruszki oskrob, opłucz, poprzekrawaj wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Por opłucz, oczyść, pokrój na podłużne kawałki. Wszystkie przygotowane skrop olejem, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wymieszaj z bułką tartą, musztardą, miodem i obranym, przeciśniętym przez pras kę czosnkiem. Przygotowaną masą (powinna być gęsta) obłóż wierzch i boki karkówki 20 min przed końcem pieczenia. 5 min później dookoła mięsa rozłóż wszystkie przygotowane warzywa oraz pieczarki.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 90
Kotlety drobiowe
Smakują wybornie.
Odsłon: 47