Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w chrupiącej panierce"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Natrzyj je pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Na patelni mocno rozgrzej olej. Krótko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Przenieś je na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 90 min.
Pieczarki oczyść, pocierając je wilgotnym ręcznikiem. Marchewki i pietruszki oskrob, opłucz, poprzekrawaj wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Por opłucz, oczyść, pokrój na podłużne kawałki. Wszystkie przygotowane skrop olejem, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wymieszaj z bułką tartą, musztardą, miodem i obranym, przeciśniętym przez pras kę czosnkiem. Przygotowaną masą (powinna być gęsta) obłóż wierzch i boki karkówki 20 min przed końcem pieczenia. 5 min później dookoła mięsa rozłóż wszystkie przygotowane warzywa oraz pieczarki.Źródło: Tina