Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w chrupiącej panierce"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 894
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 894
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Natrzyj je pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Na patelni mocno rozgrzej olej. Krótko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Przenieś je na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 90 min.
Pieczarki oczyść, pocierając je wilgotnym ręcznikiem. Marchewki i pietruszki oskrob, opłucz, poprzekrawaj wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Por opłucz, oczyść, pokrój na podłużne kawałki. Wszystkie przygotowane skrop olejem, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wymieszaj z bułką tartą, musztardą, miodem i obranym, przeciśniętym przez pras kę czosnkiem. Przygotowaną masą (powinna być gęsta) obłóż wierzch i boki karkówki 20 min przed końcem pieczenia. 5 min później dookoła mięsa rozłóż wszystkie przygotowane warzywa oraz pieczarki.Źródło: Tina