Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w chrupiącej panierce"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Natrzyj je pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Na patelni mocno rozgrzej olej. Krótko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Przenieś je na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 90 min.
Pieczarki oczyść, pocierając je wilgotnym ręcznikiem. Marchewki i pietruszki oskrob, opłucz, poprzekrawaj wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Por opłucz, oczyść, pokrój na podłużne kawałki. Wszystkie przygotowane skrop olejem, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wymieszaj z bułką tartą, musztardą, miodem i obranym, przeciśniętym przez pras kę czosnkiem. Przygotowaną masą (powinna być gęsta) obłóż wierzch i boki karkówki 20 min przed końcem pieczenia. 5 min później dookoła mięsa rozłóż wszystkie przygotowane warzywa oraz pieczarki.Źródło: Tina