Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z brzoskwiniami"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15506
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6734
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15506
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6734
Składniki
Mięso umyj, pokrój na grube paski i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut. Pieprz z goździkami utłucz w moździerzu, wymieszaj z mąką pszenną i solą. Obtocz schab. Rozgrzej olej i smaż mięso do zrumienienia. Cebulę i czosnek posiekaj, dodaj do mięsa. Wymieszaj, przełóż do płaskiego rondla.
Marchewki obierz i pokrój w słupki. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj kilka minut na półtwardo. Dodaj je do mięsa. Zalej sokiem z brzoskwiń (ok. 3/4 szkl.), wsyp chili i duś pod przykryciem około 30 minut.
Dodaj pokrojone na ósemki brzoskwinie. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/4 szkl. wody, wlej do sosu i dobrze wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty, dolej wody lub białego wytrawnego wina. Podawaj z ryżem na sypko.Źródło: Naj