Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z brzoskwiniami"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2578
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2578
Składniki
Mięso umyj, pokrój na grube paski i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut. Pieprz z goździkami utłucz w moździerzu, wymieszaj z mąką pszenną i solą. Obtocz schab. Rozgrzej olej i smaż mięso do zrumienienia. Cebulę i czosnek posiekaj, dodaj do mięsa. Wymieszaj, przełóż do płaskiego rondla.
Marchewki obierz i pokrój w słupki. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj kilka minut na półtwardo. Dodaj je do mięsa. Zalej sokiem z brzoskwiń (ok. 3/4 szkl.), wsyp chili i duś pod przykryciem około 30 minut.
Dodaj pokrojone na ósemki brzoskwinie. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/4 szkl. wody, wlej do sosu i dobrze wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty, dolej wody lub białego wytrawnego wina. Podawaj z ryżem na sypko.Źródło: Naj