Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z brzoskwiniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
Mięso umyj, pokrój na grube paski i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut. Pieprz z goździkami utłucz w moździerzu, wymieszaj z mąką pszenną i solą. Obtocz schab. Rozgrzej olej i smaż mięso do zrumienienia. Cebulę i czosnek posiekaj, dodaj do mięsa. Wymieszaj, przełóż do płaskiego rondla.
Marchewki obierz i pokrój w słupki. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj kilka minut na półtwardo. Dodaj je do mięsa. Zalej sokiem z brzoskwiń (ok. 3/4 szkl.), wsyp chili i duś pod przykryciem około 30 minut.
Dodaj pokrojone na ósemki brzoskwinie. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/4 szkl. wody, wlej do sosu i dobrze wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty, dolej wody lub białego wytrawnego wina. Podawaj z ryżem na sypko.Źródło: Naj