Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche mięso karkówki zapiekane z warzywami w sosie pomidorowym.
Składniki marynaty łączę. Mięso kroję w niezbyt grube plastry, dokładnie nacieram marynatą, odkładam na noc do lodówki.
Cebulę kroję w piórka, pieczarki w plasterki.
Mięso obtaczam w mące, podsmażam na łyżce oleju, układam na dnie brytfanki do pieczenia.
Na patelnię po smażeniu mięsa wlewam drugą łyżkę oleju i szklę cebulę, wykładam na mięso.
Następnie wrzucam pieczarki wraz z masłem, doprawiam solą i pieprzem, smażę do momentu lekkiego przyrumienienia się, układam na cebuli.
Na patelnię wlewam przecier pomidorowy, do którego dodaję wodę, sos sojowy, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Chwilę gotuję na małym ogniu, następnie zalewam mięso.
Tak przygotowaną karkówkę posypuję na wierzchu szczypiorkiem i piekę 90 minut w 200 stopniach (pod przykryciem, może to być folia aluminiowa).
Polecam dziś przepis na na prosty i szybki obiad w pół godziny. Użyłam do nie...
Odsłon: 1820
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 489
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 298
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 345
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 489
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 298
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 345
Składniki
Składniki marynaty łączę. Mięso kroję w niezbyt grube plastry, dokładnie nacieram marynatą, odkładam na noc do lodówki.
Cebulę kroję w piórka, pieczarki w plasterki. Mięso obtaczam w mące, podsmażam na łyżce oleju, układam na dnie brytfanki do pieczenia.
Na patelnię po smażeniu mięsa wlewam drugą łyżkę oleju i szklę cebulę, wykładam na mięso. Następnie wrzucam pieczarki wraz z masłem, doprawiam solą i pieprzem, smażę do momentu lekkiego przyrumienienia się, układam na cebuli. Na patelnię wlewam przecier pomidorowy, do którego dodaję wodę, sos sojowy, cukier oraz sól i pieprz do smaku. Chwilę gotuję na małym ogniu, następnie zalewam mięso.
Tak przygotowaną karkówkę posypuję na wierzchu szczypiorkiem i piekę 90 minut w 200 stopniach (pod przykryciem, może to być folia aluminiowa).
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Dania główne
Pulpeciki z chińskimi warzywami
Dania główne
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Tarta z cukinią i bundzem
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 2
Roladki z kurczaka z pomidorem
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 13