Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie dietetyczne, tanie, łatwe i propagujące karpie nie tylko na Boże Narodzenie. Alternatywa dla grillowanych ciężkich dań mięsnych.
Sprawionego karpia płuczemy i osuszamy.
Cebulę kroimy w średniej grubości piórka. Koper płuczemy i rwiemy na większe kawałki.
Tuszkę kładziemy na folii aluminiowej i nakładamy do środka cebulę, koper, masło i rozmaryn, doprawiając wszystko sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem do smaku. Na wierzch układamy pozostałą cebulę, koper i obficie skrapiamy cytryną. Całość zawijamy szczelnie (podwójnie) folią aluminiową i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Tak przygotowanego karpia grillujemy około 10 do 15 minut na jednej stronie.
UWAGA: im dłużej karp będzie leżał w lodówce tym będzie smaczniejszy. Optymalny czas schładzania to 12 - 15 godzin. Pozostaje mi tylko życzyć smacznego.
Przepis dnia
Według mnie karp jest jedną ze smaczniejszych ryb. Przyrządzałabym go dużo cz...
Odsłon: 990
To świetne połączenie tradycyjnych, polskich smaków, ponieważ karp jest tłust...
Odsłon: 1039
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2669
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 51
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 193
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 46
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2669
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 51
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 193
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 46
Składniki
Sprawionego karpia płuczemy i osuszamy.
Cebulę kroimy w średniej grubości piórka. Koper płuczemy i rwiemy na większe kawałki.
Tuszkę kładziemy na folii aluminiowej i nakładamy do środka cebulę, koper, masło i rozmaryn, doprawiając wszystko sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem do smaku. Na wierzch układamy pozostałą cebulę, koper i obficie skrapiamy cytryną. Całość zawijamy szczelnie (podwójnie) folią aluminiową i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Tak przygotowanego karpia grillujemy około 10 do 15 minut na jednej stronie.
UWAGA: im dłużej karp będzie leżał w lodówce tym będzie smaczniejszy. Optymalny czas schładzania to 12 - 15 godzin. Pozostaje mi tylko życzyć smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 155
Zapiekanka tostowa
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Odsłon: 173