Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartacze z omastą z grzybami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć. Surowe obrać i zetrzeć, odcisnąć. Wyrobić, formować placki, na środek każdego nałożyć farsz, zalepić, uformować kulkę. Gotować w osolonej wodzie 25 minut.
Mięso doprawić, dodać jajo. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę pokroić i wymieszać z mięsem. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą. Kartacze podawać na gorąco polane smażoną cebulką z boczkiem i zestawem surówek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień