Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartacze z omastą z grzybami"
Kartacze sejneńskie (cepeliny) to duże, owalne kluski ziemniaczane z tartych...
Odsłon: 22600
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 235
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 112
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 235
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 112
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć. Surowe obrać i zetrzeć, odcisnąć. Wyrobić, formować placki, na środek każdego nałożyć farsz, zalepić, uformować kulkę. Gotować w osolonej wodzie 25 minut.
Mięso doprawić, dodać jajo. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę pokroić i wymieszać z mięsem. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą. Kartacze podawać na gorąco polane smażoną cebulką z boczkiem i zestawem surówek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki z cukinii bez mąki
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Placki z cukinii bez mąki
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 4
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 54