Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartacze z omastą z grzybami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 158
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 41
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 158
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 41
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć. Surowe obrać i zetrzeć, odcisnąć. Wyrobić, formować placki, na środek każdego nałożyć farsz, zalepić, uformować kulkę. Gotować w osolonej wodzie 25 minut.
Mięso doprawić, dodać jajo. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę pokroić i wymieszać z mięsem. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą. Kartacze podawać na gorąco polane smażoną cebulką z boczkiem i zestawem surówek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień