Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartacze z omastą z grzybami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć. Surowe obrać i zetrzeć, odcisnąć. Wyrobić, formować placki, na środek każdego nałożyć farsz, zalepić, uformować kulkę. Gotować w osolonej wodzie 25 minut.
Mięso doprawić, dodać jajo. Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę pokroić i wymieszać z mięsem. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą. Kartacze podawać na gorąco polane smażoną cebulką z boczkiem i zestawem surówek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień