Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kąski drobiowe w ostrym sosie"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 453
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1151
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49514
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1287
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 453
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1151
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49514
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1287
Składniki
Mięso opłucz, potnij w kostkę. Czosnek i szalotki obierz. Czosnek posiekaj, cebulki przetnij na połówki. Paprykę umyj, oczyść, miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć czosnek, smaż 15 sekund. Dodaj mięso, a po 5 min paprykę i szalotki. Smaż 2-3 min, często mieszając, by się nie przypaliły.
Chili oczyść z pestek, miąższ posiekaj. Mleko kokosowe wymieszaj z chili, dopraw pastą curry, sosem rybnym, cukrem i imbirem. Wlej do mięsa, zmniejsz ogień i duś aż mięso będzie miękkie. Pod sam koniec wlej sok z limonki. Podgrzewaj, aż ilość sosu zredukuje się o połowę.Źródło: Naj