Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kąski drobiowe w ostrym sosie"
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88443
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1864
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88443
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11734
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1864
Składniki
Mięso opłucz, potnij w kostkę. Czosnek i szalotki obierz. Czosnek posiekaj, cebulki przetnij na połówki. Paprykę umyj, oczyść, miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć czosnek, smaż 15 sekund. Dodaj mięso, a po 5 min paprykę i szalotki. Smaż 2-3 min, często mieszając, by się nie przypaliły.
Chili oczyść z pestek, miąższ posiekaj. Mleko kokosowe wymieszaj z chili, dopraw pastą curry, sosem rybnym, cukrem i imbirem. Wlej do mięsa, zmniejsz ogień i duś aż mięso będzie miękkie. Pod sam koniec wlej sok z limonki. Podgrzewaj, aż ilość sosu zredukuje się o połowę.Źródło: Naj