Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fileciki z kurczaka z miodem, skropione sokiem z cytryny z potrawką z bobu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25854
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2968
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1380
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25854
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2968
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1380
Składniki
Filety delikatnie przekuwamy, można również rozbić, wkładamy do szklanej miski, skrapiamy marynatą przygotowaną z rozpuszczonego w ciepłej wodzie miodu, soku z cytryny, majeranku, Kucharka, pieprzu, kilku kropel oliwy i wstawiamy do lodówki na 10 minut. Pozostałą marynatę pozostawiamy. Gotujemy bób w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Obraną cebulę należy zeszklić na patelni z dodatkiem oleju, część cebuli pozostawiamy na patelni, pozostałą przesypujemy do rondla. Do cebuli dodajemy bób, wodę z miodem i cytryną, czekamy aż składniki delikatnie się podgrzeją, zestawiamy z płyty. Mięso po wyjęciu z lodówki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju około 5 minut. Podsmażone mięso umieszczamy w rondlu z cebulą i zalewamy pozostałą wodą z miodem, doprawiamy według uznania, gotujemy na lekkim ogniu około 10 minut. Ziemniaki skrobiemy, gotujemy i dodajemy na koniec mało oraz pietruszkę. Mięsko wykładamy na talerz z dodatkiem sosu, ziemniaczki polewamy potrawką z bobu. Danie wzbogacamy kilkoma listkami rukoli, skropionymi oliwą z oliwek.