Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fileciki z kurczaka z miodem, skropione sokiem z cytryny z potrawką z bobu.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 502
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 953
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 502
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 953
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Filety delikatnie przekuwamy, można również rozbić, wkładamy do szklanej miski, skrapiamy marynatą przygotowaną z rozpuszczonego w ciepłej wodzie miodu, soku z cytryny, majeranku, Kucharka, pieprzu, kilku kropel oliwy i wstawiamy do lodówki na 10 minut. Pozostałą marynatę pozostawiamy. Gotujemy bób w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Obraną cebulę należy zeszklić na patelni z dodatkiem oleju, część cebuli pozostawiamy na patelni, pozostałą przesypujemy do rondla. Do cebuli dodajemy bób, wodę z miodem i cytryną, czekamy aż składniki delikatnie się podgrzeją, zestawiamy z płyty. Mięso po wyjęciu z lodówki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju około 5 minut. Podsmażone mięso umieszczamy w rondlu z cebulą i zalewamy pozostałą wodą z miodem, doprawiamy według uznania, gotujemy na lekkim ogniu około 10 minut. Ziemniaki skrobiemy, gotujemy i dodajemy na koniec mało oraz pietruszkę. Mięsko wykładamy na talerz z dodatkiem sosu, ziemniaczki polewamy potrawką z bobu. Danie wzbogacamy kilkoma listkami rukoli, skropionymi oliwą z oliwek.