Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny dodatek do mięsa lub danie samodzielne dla miłośników kaszy jaglanej
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
cebulę pokroić i zeszklic na oliwie dodać przeciśnięty czosnek i przecier pomidorowy, chwilę przesmażyć, wsypać uprzednio spażoną kaszę jaglaną (koniecznie przepłukać i spażyć)! wlać gorącą osoloną wodę, dodać pokrojoną paprykę, tabasco i paprykę w proszku, zamieszać przykryć i dusić ok 10 min, mieszać co jakiś czas; następnie patelnię lub garnek, w którym gotujemy danie zawinąć w ręcznik i na 20 min pod kołderkę by kasza doszła do siebie. Na koniec dodać pokrojona natkę pietruszki i wymieszać. Pietruszka nie jest konieczna ale daje duży efekt wizualny... :-). Kasza świetnie smakuje w towarzystwie szynki serano, uprzednio wysmażonej na suchej patelni.