Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana z cynamonem idealna na śniadanie lub kolację.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 10 - 15 minut lub do czasu aż kasza będzie miękka i wchłonie większość płynu.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić i wymieszać.
Kaszę wymieszać z jabłkami. Dodać cynamon i cukier. Całość nałożyć do żaroodpornego naczynia (wcześniej wysmarować je masłem).
Zapiekać przez 30-40 minut w temp. 180 st. C.
Podawać na ciepło.