Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 1196

Kasza jaglana z cynamonem idealna na śniadanie lub kolację.

Składniki

  • 300 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem )
  • 300 g obranych jabłek
  • 3-4 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 40 g masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Przygotowanie

  1. Ugotować kaszę jaglaną. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 10 - 15 minut lub do czasu aż kasza będzie miękka i wchłonie większość płynu.

  2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić i wymieszać.

  3. Kaszę wymieszać z jabłkami. Dodać cynamon i cukier. Całość nałożyć do żaroodpornego naczynia (wcześniej wysmarować je masłem).

  4. Zapiekać przez 30-40 minut w temp. 180 st. C.

  5. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń