Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana z cynamonem idealna na śniadanie lub kolację.
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4761
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102248
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4761
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102248
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 10 - 15 minut lub do czasu aż kasza będzie miękka i wchłonie większość płynu.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić i wymieszać.
Kaszę wymieszać z jabłkami. Dodać cynamon i cukier. Całość nałożyć do żaroodpornego naczynia (wcześniej wysmarować je masłem).
Zapiekać przez 30-40 minut w temp. 180 st. C.
Podawać na ciepło.