Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 13
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 290
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 59
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 194
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 13
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 290
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 59
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 194
Składniki
Kaszę wsyp do suchego garnka, włącz średni ogień i mieszaj drewnianą łopatką. Praż dwie minuty, do uzyskania orzechowego aromatu.
Następnie zalej kaszę kubkiem wrzątku (pozbawimy ją w ten sposób ewentualnej goryczy), zamieszaj i odcedź na sicie. Przełóż z powrotem do garnka, zalej dwoma kubkami wrzątku, ustaw na najmniejszym ogniu i przykryj pokrywką.
Gotuj ok. 15 minut, nie mieszając. Posól po ugotowaniu i dodaj łyżeczkę oleju. Przy przygotowaniu kaszy do deserów i kremów wystarczy ją porządnie przepłukać zimną wodą, następnie przelać wrzątkiem na sicie i gotować 15 minut pod przykryciem.Źródło: Na żywo