Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19867
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4173
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19867
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4173
Składniki
Kaszę wsyp do suchego garnka, włącz średni ogień i mieszaj drewnianą łopatką. Praż dwie minuty, do uzyskania orzechowego aromatu.
Następnie zalej kaszę kubkiem wrzątku (pozbawimy ją w ten sposób ewentualnej goryczy), zamieszaj i odcedź na sicie. Przełóż z powrotem do garnka, zalej dwoma kubkami wrzątku, ustaw na najmniejszym ogniu i przykryj pokrywką.
Gotuj ok. 15 minut, nie mieszając. Posól po ugotowaniu i dodaj łyżeczkę oleju. Przy przygotowaniu kaszy do deserów i kremów wystarczy ją porządnie przepłukać zimną wodą, następnie przelać wrzątkiem na sicie i gotować 15 minut pod przykryciem.Źródło: Na żywo