Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Kaszę wsyp do suchego garnka, włącz średni ogień i mieszaj drewnianą łopatką. Praż dwie minuty, do uzyskania orzechowego aromatu.
Następnie zalej kaszę kubkiem wrzątku (pozbawimy ją w ten sposób ewentualnej goryczy), zamieszaj i odcedź na sicie. Przełóż z powrotem do garnka, zalej dwoma kubkami wrzątku, ustaw na najmniejszym ogniu i przykryj pokrywką.
Gotuj ok. 15 minut, nie mieszając. Posól po ugotowaniu i dodaj łyżeczkę oleju. Przy przygotowaniu kaszy do deserów i kremów wystarczy ją porządnie przepłukać zimną wodą, następnie przelać wrzątkiem na sicie i gotować 15 minut pod przykryciem.Źródło: Na żywo