Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza z boczkiem i pieczarkami"
Pyszny dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie :)
Odsłon: 4934
Aromatyczny boczek sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Roladki jest to...
Odsłon: 3661
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 18
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 53
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 18
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 53
Składniki
Kaszę płuczę starannie na sicie, pozostawiam do ocieknięcia, a następnie przesypuję do rondla lub garnka o grubym dnie. Chwilę prażę, dodaję całe jajko i szczyptę soli. Mieszając, ogrzewam około 2 minuty.
Wlewam 4 szklanki wody. Gotuję na średnim ogniu około 10 minut. Zdejmuję garnek z kuchenki. Odstawiam kaszę pod przykryciem na około 15 minut.
Cebule obieram i szatkuję. Boczek kroję w kosteczkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Gdy zaczyna się z niego wytapiać tłuszcz, dodaję cebulę. Smażę razem na rumiano. Przekładam do kaszy.
Pieczarki czyszczę starannie, odcinam końcówki ogonków. Większe sztuki kroję w plasterki, mniejsze na połówki. Na dużej patelni rozgrzewam 2 łyżki masła. Wrzucam pieczarki. Smażę, mieszając, na złoty kolor. Zawartość patelni przekładam do kaszy, mieszam.
Danie doprawiam do smaku czosnkiem, solą i pieprzem.
<strong>Anna Prekiel z Ostrowi</strong>Źródło: 100 rad
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 29
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 18