Do góry

Dania główne Przepis na:

Kebab Kingi

Kebab Kingi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 8430

Fantastyczne, lekkie danie. Może być podawane na przyjęciach.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 kg
  • przyprawa kebab-gyros, 1 szt.
  • kapusta pekińska, 1 szt.
  • pomidor, 1 szt.
  • ogórek, 1 szt.
  • Papryka czerwona, 1 szt.
  • cebulka, 1 szt
  • jogurt naturalny, 2 małe kubki
  • majonez, 1 łyżka
  • kechup, 4 łyżki
  • ostra papryka w proszku, do smaku
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kebab Kingi

Przygotowanie

  1. Przyprawę kebab-gyros mieszam z kilkoma łyżkami oleju. Pierś tnę na paski i mieszam z olejem i przyprawą. Tak zamarynowaną pierś trzymam w lodówce na 24 godziny przed smażeniem. Smażę na oleju. Pokrojoną drobno kapustę pekińską łączę z pomidorem, ogórkiem, papryką i cebulą, które kroję również w drobną kostkę. Lekko solę i pieprzę. Sos: jogurt łączę z majonezem, ketchupem i ostrą papryką, którą daję do smaku. Należy pamiętać żeby sos połączyćna chwilę przed podaniem, gdyż sałatka może podchodzić wodą. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

xxxa 04 września 2008 ja tam wiem jak ją zrobić;) tyle ze ja na każdą warstwę leję sos i układam w szklanym naczyniu..ładniej wyglada;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kinga246 11 lutego 2008 Sos mieszam z sałatką. 2 łyżki sałatki kładę na talerz, a obok kładę usmażone piersi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń