Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kebab z indyka na frytkach"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22706
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15069
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45170
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22706
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15069
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45170
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 697
Składniki
Czas ok. 40 min; porcja – 450 kcal, cena 4,10 zł, 4 porcje.
Filet z indyka oczyść starannie, osusz, przekrój na dwa kawałki. W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy ze szczyptą chili. Włóż mięso, starannie obtocz z każdej strony, odstaw na minimum 30 minut.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Włóż mięso. Smaż z dwóch stron na dosyć mocnym ogniu. Po 2-3 minutach przykryj patelnię i zmniejsz ogień, by mięso się nie spaliło. Smaż jeszcze 10-15 minut.
Gotowe mięso odstaw, by trochę przestygło. Następnie ostrym nożem pokrój usmażony filet w cieniutkie plasterki. Jeśli chcesz, możesz je ponownie wrzucić na patelnię i przesmażyć na chrupiąco.
Pomidory opłucz, osusz, podziel na cząstki. Umyty ogórek pokrój w plasterki. Warzywa oprósz solą i pieprzem. Frytki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj do kebaba razem z surówką. .Źródło: Świat kobiety