Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kebab z indyka na frytkach"
Składniki
Czas ok. 40 min; porcja – 450 kcal, cena 4,10 zł, 4 porcje.
Filet z indyka oczyść starannie, osusz, przekrój na dwa kawałki. W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy ze szczyptą chili. Włóż mięso, starannie obtocz z każdej strony, odstaw na minimum 30 minut.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Włóż mięso. Smaż z dwóch stron na dosyć mocnym ogniu. Po 2-3 minutach przykryj patelnię i zmniejsz ogień, by mięso się nie spaliło. Smaż jeszcze 10-15 minut.
Gotowe mięso odstaw, by trochę przestygło. Następnie ostrym nożem pokrój usmażony filet w cieniutkie plasterki. Jeśli chcesz, możesz je ponownie wrzucić na patelnię i przesmażyć na chrupiąco.
Pomidory opłucz, osusz, podziel na cząstki. Umyty ogórek pokrój w plasterki. Warzywa oprósz solą i pieprzem. Frytki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj do kebaba razem z surówką. .Źródło: Świat kobiety