Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kebab z sosem tzatziki"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>
Cebulę obieram, siekam i mieszam z mięsem mielonym. Do masy dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wodę. Wsypuję sól, pieprz i przyprawę do kebabu. Dobrze wyrabiam. Długie patyczki oblepiam mięsną masą. Formuję wałeczki. Szaszłyki wkładam na godzinę do lodówki.
Ogórek myję, ścieram wraz ze skórką. Dodaję posiekany czosnek i koperek. Dolewam jogurt i majonez. Przyprawiam solą i pieprzem. Kebaby grilluję ok. 10 minut. Podaję z sosem tzatziki.Źródło: Tina