Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keczup z papryki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 241
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 241
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 390
Składniki
200 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 3-4 słoiczki
Paprykę opiekam w temp. 200oC ok. 30 min. Studzę ją w szczelnym naczyniu lub w woreczkach foliowych. Obieram ze skórki, kroję na kawałki. Pomidory i jabłka obieram ze skórek, kroję w ćwiartki, cebulę tnę w piórka, seler w kostkę.
W garnku podsmażam na oleju cebulę z selerem, dodaję jabłka, pomidory, czosnek, przyprawy (liście i ziarna w sakiewce z gazy), gotuję godz. Dodaję paprykę i gotuję 2 godz. Wyjmuję przyprawy w gazie i całość miksuję.
Odparowuję na małym ogniu, mieszam z octem, cukrem i musztardą. Gorący keczup przekładam do małych słoików i zostawiam je do góry dnem, aż ostygną.
Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie