Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keczup z papryki"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1796
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14408
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19510
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
200 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 3-4 słoiczki
Paprykę opiekam w temp. 200oC ok. 30 min. Studzę ją w szczelnym naczyniu lub w woreczkach foliowych. Obieram ze skórki, kroję na kawałki. Pomidory i jabłka obieram ze skórek, kroję w ćwiartki, cebulę tnę w piórka, seler w kostkę.
W garnku podsmażam na oleju cebulę z selerem, dodaję jabłka, pomidory, czosnek, przyprawy (liście i ziarna w sakiewce z gazy), gotuję godz. Dodaję paprykę i gotuję 2 godz. Wyjmuję przyprawy w gazie i całość miksuję.
Odparowuję na małym ogniu, mieszam z octem, cukrem i musztardą. Gorący keczup przekładam do małych słoików i zostawiam je do góry dnem, aż ostygną.
Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie