Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keczup z papryki"
Rurki kokosowe to wyjątkowa odmiana deseru, który w podstawowej wersji wielu...
Odsłon: 1122
Ten przepis na bigos to kwintesencja tradycji i klasyki. Składniki są proste,...
Odsłon: 815
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
Odsłon: 2322
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponował...
Odsłon: 434
Rurki kokosowe to wyjątkowa odmiana deseru, który w podstawowej wersji wielu...
Odsłon: 1122
Ten przepis na bigos to kwintesencja tradycji i klasyki. Składniki są proste,...
Odsłon: 815
Przepyszne bezmięsne kotleciki.
Odsłon: 2322
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponował...
Odsłon: 434
Składniki
200 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 3-4 słoiczki
Paprykę opiekam w temp. 200oC ok. 30 min. Studzę ją w szczelnym naczyniu lub w woreczkach foliowych. Obieram ze skórki, kroję na kawałki. Pomidory i jabłka obieram ze skórek, kroję w ćwiartki, cebulę tnę w piórka, seler w kostkę.
W garnku podsmażam na oleju cebulę z selerem, dodaję jabłka, pomidory, czosnek, przyprawy (liście i ziarna w sakiewce z gazy), gotuję godz. Dodaję paprykę i gotuję 2 godz. Wyjmuję przyprawy w gazie i całość miksuję.
Odparowuję na małym ogniu, mieszam z octem, cukrem i musztardą. Gorący keczup przekładam do małych słoików i zostawiam je do góry dnem, aż ostygną.
Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie