Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keczup z papryki"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 397
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 397
Składniki
200 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 3-4 słoiczki
Paprykę opiekam w temp. 200oC ok. 30 min. Studzę ją w szczelnym naczyniu lub w woreczkach foliowych. Obieram ze skórki, kroję na kawałki. Pomidory i jabłka obieram ze skórek, kroję w ćwiartki, cebulę tnę w piórka, seler w kostkę.
W garnku podsmażam na oleju cebulę z selerem, dodaję jabłka, pomidory, czosnek, przyprawy (liście i ziarna w sakiewce z gazy), gotuję godz. Dodaję paprykę i gotuję 2 godz. Wyjmuję przyprawy w gazie i całość miksuję.
Odparowuję na małym ogniu, mieszam z octem, cukrem i musztardą. Gorący keczup przekładam do małych słoików i zostawiam je do góry dnem, aż ostygną.
Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie