Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z kurczakiem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 780
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425066
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336984
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 780
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425066
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336984
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Jajko roztrzep. Mleko zmiksuj z wodą i olejem. Dodaj jajko, cały czas miksując. Następnie partiami wsypuj przesianą mąkę ze szczyptą soli. Miksuj, aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza – to znak, że ciasto jest dobrze wymieszane. Odstaw na 30 minut. Usmaż 12-14 naleśników.
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z łyżeczką oleju i przyprawami. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i zeszklij. Zdejmij z patelni i włóż na nią mięso. Smaż, aż będzie miękkie. Pod koniec wymieszaj z cebulą i czosnkiem. Połącz ze śmietaną. Nałóż po porcji farszu na naleśniki i złóż je w kieszonki. Trzymaj w cieple.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle. Masło rozpuść i wymieszaj z mąką. Połącz z mlekiem, bulionem i grzybami. Podduś. Polej naleśniki.