Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z kurczakiem"
Uwielbiam kieszonki drobiowe z różnymi nadzieniami, tym razem postanowiłam po...
Odsłon: 23380
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 808
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 40
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 808
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 40
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Jajko roztrzep. Mleko zmiksuj z wodą i olejem. Dodaj jajko, cały czas miksując. Następnie partiami wsypuj przesianą mąkę ze szczyptą soli. Miksuj, aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza – to znak, że ciasto jest dobrze wymieszane. Odstaw na 30 minut. Usmaż 12-14 naleśników.
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z łyżeczką oleju i przyprawami. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i zeszklij. Zdejmij z patelni i włóż na nią mięso. Smaż, aż będzie miękkie. Pod koniec wymieszaj z cebulą i czosnkiem. Połącz ze śmietaną. Nałóż po porcji farszu na naleśniki i złóż je w kieszonki. Trzymaj w cieple.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle. Masło rozpuść i wymieszaj z mąką. Połącz z mlekiem, bulionem i grzybami. Podduś. Polej naleśniki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3351
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 33