Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z kurczakiem"
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Jajko roztrzep. Mleko zmiksuj z wodą i olejem. Dodaj jajko, cały czas miksując. Następnie partiami wsypuj przesianą mąkę ze szczyptą soli. Miksuj, aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza – to znak, że ciasto jest dobrze wymieszane. Odstaw na 30 minut. Usmaż 12-14 naleśników.
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z łyżeczką oleju i przyprawami. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i zeszklij. Zdejmij z patelni i włóż na nią mięso. Smaż, aż będzie miękkie. Pod koniec wymieszaj z cebulą i czosnkiem. Połącz ze śmietaną. Nałóż po porcji farszu na naleśniki i złóż je w kieszonki. Trzymaj w cieple.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle. Masło rozpuść i wymieszaj z mąką. Połącz z mlekiem, bulionem i grzybami. Podduś. Polej naleśniki.