Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z kurczakiem"
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 322
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 127
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 593
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 901
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 2840
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 322
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 127
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 593
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 901
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 2840
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Jajko roztrzep. Mleko zmiksuj z wodą i olejem. Dodaj jajko, cały czas miksując. Następnie partiami wsypuj przesianą mąkę ze szczyptą soli. Miksuj, aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza – to znak, że ciasto jest dobrze wymieszane. Odstaw na 30 minut. Usmaż 12-14 naleśników.
Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z łyżeczką oleju i przyprawami. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj i zeszklij. Zdejmij z patelni i włóż na nią mięso. Smaż, aż będzie miękkie. Pod koniec wymieszaj z cebulą i czosnkiem. Połącz ze śmietaną. Nałóż po porcji farszu na naleśniki i złóż je w kieszonki. Trzymaj w cieple.
Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle. Masło rozpuść i wymieszaj z mąką. Połącz z mlekiem, bulionem i grzybami. Podduś. Polej naleśniki.