Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny schabowy"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 636
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 441
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1562
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 636
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 441
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1562
Składniki
Plastry mięsa umyj, osusz, ułóż na?desce i?rozbij tłuczkiem. Włóż je do?miski. Kolorowy pieprz rozetrzyj w?moździerzu, wsyp do miski z?mięsem. Dodaj oliwę, pół łyżeczki soli i?musztardę. Wymieszaj starannie, by kotlety były pokryte, odstaw na?1-2 godziny do lodówki.
W osobnych miseczkach przygotuj po kilka łyżek Krupczatki Szymanowskiej i bułki tartej oraz rozkłócone jajko. Panieruj kotlety na?przemian w?mące i jajku. Na koniec każdy obtocz w bułce tartej, dociśnij.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wkładaj ostrożnie kotlety i smaż po 3-5 minut z każdej strony. Wyjmij i osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Frytki wysyp na pokrytą pergaminem blachę i piecz wg przepisu na opakowaniu. Schabowe podawaj z frytkami i dowolną surówką. Dekoruj rozmarynem.
czas ok. 30 min; porcja – 490 kcal, cena 3,60 złŹródło: Świat kobiety