Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny schabowy"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Składniki
Plastry mięsa umyj, osusz, ułóż na?desce i?rozbij tłuczkiem. Włóż je do?miski. Kolorowy pieprz rozetrzyj w?moździerzu, wsyp do miski z?mięsem. Dodaj oliwę, pół łyżeczki soli i?musztardę. Wymieszaj starannie, by kotlety były pokryte, odstaw na?1-2 godziny do lodówki.
W osobnych miseczkach przygotuj po kilka łyżek Krupczatki Szymanowskiej i bułki tartej oraz rozkłócone jajko. Panieruj kotlety na?przemian w?mące i jajku. Na koniec każdy obtocz w bułce tartej, dociśnij.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wkładaj ostrożnie kotlety i smaż po 3-5 minut z każdej strony. Wyjmij i osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Frytki wysyp na pokrytą pergaminem blachę i piecz wg przepisu na opakowaniu. Schabowe podawaj z frytkami i dowolną surówką. Dekoruj rozmarynem.
czas ok. 30 min; porcja – 490 kcal, cena 3,60 złŹródło: Świat kobiety