Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozna podac na swiateczny stol wielkanocny lub do kanapek lub zamiast mielonego
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6455
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6455
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 61
Składniki
Miesko mielone ok 1200 gram jajko cale surowe 3 jajka ugotowane na twardo mloda cebulka ze szczypiorem plastry boczku okolo 16 sztuk cienko ukrojonych sol,pieprz,troche Vegety do smaku zolty ser w plastrach 2 zabki czosnku lub lyzeczka chrzanu 1 bulka namoczona w wodzie lub mleku. Tluszcz do smarowania foremki
3 jajka ugotowac na twardo. .Miesko mielone wymieszac z sola,pieprzem,Vegeta,chrzanem lub drobno pokrojonym czosnkiem,szczypiorkiem,1 jajem surowym,bulka .Wylozyc do foremki posmarowanej tluszczem-ja smaruje smalcem .Nastepnie do foremki wykladamy plastry boczku,aby zakryc boki-plastry maja zwisac na zewnatrz foremki.Na plastry wykladamy wyrobione mieso-ok 1/3miesa.kladziemy na to 3 jaja ugotowane(zamiast jaj-moze byc jakas wedlina,ser zolty,wedlug naszej weny tworczej :) na to wykladamy reszte miesa,ladnie formujemy,aby przylegalo do bokow foremki,zawijamy "zwisajacymi plastrami boczku i wkladamy do piekarnika.Pieczemy okolo 55min na obiegu i 160st C. Smacznego