Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops jest wspaniałym daniem które można podawać na ciepło z ryżem lub z makaronem ale jednocześnie krojony w cieniutkie plasterki doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek gdy mamy już dość tych różnych wędlin jakie oferują nam sklepy. Polecam serdecznie!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Mięso dokladnie myjemy i osuszamy. Obieramy czosnek i cebulę. 2. Mielimy mięso oraz cebulę i czosnek. Włączamy piekarnik na 180 stopni - dolna i górna grzałka. 3. Mieszamy dokladnie na gładką masę dokładając jedno całe jajko. 4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Ja użyłam "złocistego kurczaka" firmy Kamis. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekladamy do niego mięsną masę dokładnie wyrównując od góry. Delikatnie smarujemy po wierzchu oliwą z oliwek aby ładnie się zrumienił. 6. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 30 minut. 7. Po tym czasie zdejmujemy folię i nastawiając piekarnik na grałkę górną grillową podpiekamy jeszcze przez 10 minut. Polecam kroić w plastry po wystudzeniu - plastry będą równe i nie poszarpane.