Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops drobiowy

Klops drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 18048

Klops jest wspaniałym daniem które można podawać na ciepło z ryżem lub z makaronem ale jednocześnie krojony w cieniutkie plasterki doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek gdy mamy już dość tych różnych wędlin jakie oferują nam sklepy. Polecam serdecznie!

Składniki

  • Pierś z indyka 800 g
  • cebula biała 2 male
  • Czosnek 5 ząbków
  • Jajko 2 całe
  • Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso dokladnie myjemy i osuszamy. Obieramy czosnek i cebulę.
    2. Mielimy mięso oraz cebulę i czosnek.
    Włączamy piekarnik na 180 stopni - dolna i górna grzałka.
    3. Mieszamy dokladnie na gładką masę dokładając jedno całe jajko.
    4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Ja użyłam "złocistego kurczaka" firmy Kamis.
    5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekladamy do niego mięsną masę dokładnie wyrównując od góry. Delikatnie smarujemy po wierzchu oliwą z oliwek aby ładnie się zrumienił.
    6. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 30 minut.
    7. Po tym czasie zdejmujemy folię i nastawiając piekarnik na grałkę górną grillową podpiekamy jeszcze przez 10 minut.

    Polecam kroić w plastry po wystudzeniu - plastry będą równe i nie poszarpane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jola52 10 grudnia 2015 W przepisie są dwa jajka, a do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko. A co z drugim jajkiem?

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń