Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops jest wspaniałym daniem które można podawać na ciepło z ryżem lub z makaronem ale jednocześnie krojony w cieniutkie plasterki doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek gdy mamy już dość tych różnych wędlin jakie oferują nam sklepy. Polecam serdecznie!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14872
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14872
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Składniki
1. Mięso dokladnie myjemy i osuszamy. Obieramy czosnek i cebulę. 2. Mielimy mięso oraz cebulę i czosnek. Włączamy piekarnik na 180 stopni - dolna i górna grzałka. 3. Mieszamy dokladnie na gładką masę dokładając jedno całe jajko. 4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Ja użyłam "złocistego kurczaka" firmy Kamis. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekladamy do niego mięsną masę dokładnie wyrównując od góry. Delikatnie smarujemy po wierzchu oliwą z oliwek aby ładnie się zrumienił. 6. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 30 minut. 7. Po tym czasie zdejmujemy folię i nastawiając piekarnik na grałkę górną grillową podpiekamy jeszcze przez 10 minut. Polecam kroić w plastry po wystudzeniu - plastry będą równe i nie poszarpane.