Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klops jest wspaniałym daniem które można podawać na ciepło z ryżem lub z makaronem ale jednocześnie krojony w cieniutkie plasterki doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek gdy mamy już dość tych różnych wędlin jakie oferują nam sklepy. Polecam serdecznie!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
1. Mięso dokladnie myjemy i osuszamy. Obieramy czosnek i cebulę. 2. Mielimy mięso oraz cebulę i czosnek. Włączamy piekarnik na 180 stopni - dolna i górna grzałka. 3. Mieszamy dokladnie na gładką masę dokładając jedno całe jajko. 4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Ja użyłam "złocistego kurczaka" firmy Kamis. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekladamy do niego mięsną masę dokładnie wyrównując od góry. Delikatnie smarujemy po wierzchu oliwą z oliwek aby ładnie się zrumienił. 6. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 30 minut. 7. Po tym czasie zdejmujemy folię i nastawiając piekarnik na grałkę górną grillową podpiekamy jeszcze przez 10 minut. Polecam kroić w plastry po wystudzeniu - plastry będą równe i nie poszarpane.