Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klops nadziewany porami"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 778
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 778
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Pory oczyść, opłucz, pokrój w grubsze plasterki. Masło rozgrzej na patelni. Włóż pory, mieszając, smaż je 5 minut. Dodaj serek topiony. Duś razem kolejne 5 minut. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do wystudzenia. Bułkę tartą wymieszaj z mlekiem, odstaw na kilka minut.
W tym czasie obierz cebulę oraz czosnek, posiekaj je. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj namoczoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dołóż musztardę oraz wbij jajko.
Masę mięsną dokładnie wyrób. Potem rozsmaruj ją na kawałku folii aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Uformuj kwadratowy placek o wymiarach 30 x 30 cm. Rozłóż na nim nadzienie z porów. Pozostaw wolne brzegi. Całość zwiń, pomagając sobie folią.
Pieczeń obtocz w suszonej cebulce. Przełóż do foremki posmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.
Pod koniec pieczenia foremkę możesz przykryć kawałkiem folii, by wierzch pieczeni zbytnio się nie przyrumienił. Gotowy klops udekoruj listkami natki.
ok. 1 godziny i 45 minut, 1 porcja 830 kcalŹródło: Tina