Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3383
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2375
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3383
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2375
Składniki
W garnku zagotować niecały litr wody. Od razu wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Zagotować.
Mielone wyrobić z jajkiem, przeciśniętym czosnkiem i cebulą. Dodać majeranek, sól i pieprz do smaku i bułkę tartą (tyle, aby dało się formować klopsiki, ale nie za dużo, bo będą za twarde). Formować małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Każdy obtoczyć w mące i wrzucać do gotującego się wywaru. Następnie dodać puszkę pomidorów, przecier pomidorowy. Gotować ok. 20-25 min. Pod koniec dodać paprykę i chili. Do smaku sól i pieprz.
Jeśli sos będzie za rzadki, gotować dłużej lub zaciągnąć mąką.
Podawać z ziemniakami lub białym pieczywem. Najlepiej smakuje następnego dnia.
SMACZNEGO!