Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z indyka w sosie miętowym"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2518
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3439
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1511
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2212
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2518
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3439
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1511
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2212
Składniki
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zioła posiekać, wymieszać z mięsem, musztardą i jajkiem, dosypać 2 łyżki bułki tartej, dodać wcześniej przygotowane czosnek i cebulę.
Z mięsa formować okrągłe klopsiki, oprószyć mąką, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Podsmażone klopsiki przełożyć do rondla, podlać wodą, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Do klopsów dodać śmietanę wymieszaną z posiekanym szczypiorkiem, dusić ok. 10 minut (uważać, by sos się nie zwarzył), posypać posiekaną miętą.
ok. 45 minut
Świeżą miętę możesz zastąpić suszoną np. z ziołowej herbatki. Zamiast śmietany użyj jogurtu greckiego. Do tego dania pasuje ryż.Źródło: Twoje Imperium