Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z indyka w sosie miętowym"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425197
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10737
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425197
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10737
Składniki
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zioła posiekać, wymieszać z mięsem, musztardą i jajkiem, dosypać 2 łyżki bułki tartej, dodać wcześniej przygotowane czosnek i cebulę.
Z mięsa formować okrągłe klopsiki, oprószyć mąką, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Podsmażone klopsiki przełożyć do rondla, podlać wodą, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Do klopsów dodać śmietanę wymieszaną z posiekanym szczypiorkiem, dusić ok. 10 minut (uważać, by sos się nie zwarzył), posypać posiekaną miętą.
ok. 45 minut
Świeżą miętę możesz zastąpić suszoną np. z ziołowej herbatki. Zamiast śmietany użyj jogurtu greckiego. Do tego dania pasuje ryż.Źródło: Twoje Imperium