Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy z makaronem po włosku"
W miarę szybkie danie na obiad wystarczy kilka składników aby wyczarować coś...
Odsłon: 2286
Przepyszne warzywo uwielbiane w basenie morza śródziemnego i nie tylko.
Odsłon: 364
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 229
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 109
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 229
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 109
Składniki
Kajzerkę moczymy w mleku. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę i cukinię kroimy w drobną kosteczkę.
Do mięsa dodajemy połowę cebuli i czosnku, jajko, odciśniętą z mleka kajzerkę, doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy cukinię i marchewkę, mieszamy.
Na rozgrzanym maśle szklimy pozostałą cebulę i czosnek, wlewamy passatę, doprawiamy pieprzem, solą i, ciągle mieszając, gotujemy sos na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Z mięsno-warzywnej masy formujemy rękami zmoczonymi w wodzie niewielkie pulpeciki i gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie.
Makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i wykładamy na niego pulpeciki.
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 2,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 368 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 50
Kurczak worcester
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 109