Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8714
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8714
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso mielone (u mnie z indyka) mieszamy z jajkiem, otrębami i dowolnymi przyprawami (u mnie majeranek, czosnek, pieprz i sól). Wyrabiamy aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników.
Żółty ser kroimy w słupki.
Nabieramy ręką porcję mięsa, wkładamy w środek słupek żółtego sera i dokładnie obklejamy go mięsem. Następnie każdy klops obtaczamy w bułce tartej (można pominąć) i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. wychodzi ok 6 klopsów z 0,5 kg.
Pieczemy 20 min w temp. 180 stopni.