Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone w innej odsłonie
Mięso mielone (u mnie z indyka) mieszamy z jajkiem, otrębami i dowolnymi przyprawami (u mnie majeranek, czosnek, pieprz i sól). Wyrabiamy aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników.
Żółty ser kroimy w słupki.
Nabieramy ręką porcję mięsa, wkładamy w środek słupek żółtego sera i dokładnie obklejamy go mięsem. Następnie każdy klops obtaczamy w bułce tartej (można pominąć) i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. wychodzi ok 6 klopsów z 0,5 kg.
Pieczemy 20 min w temp. 180 stopni.
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 281
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 78
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 40
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 61
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 68
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 75
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 78
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 40
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 61
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 68
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso mielone (u mnie z indyka) mieszamy z jajkiem, otrębami i dowolnymi przyprawami (u mnie majeranek, czosnek, pieprz i sól). Wyrabiamy aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników.
Żółty ser kroimy w słupki.
Nabieramy ręką porcję mięsa, wkładamy w środek słupek żółtego sera i dokładnie obklejamy go mięsem. Następnie każdy klops obtaczamy w bułce tartej (można pominąć) i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. wychodzi ok 6 klopsów z 0,5 kg.
Pieczemy 20 min w temp. 180 stopni.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś kaczki w soku malinowym
Dania główne
Fasolka szparagowa Bożeny
Dania główne
Ziemniaki w mundurkach pieczone we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Dania główne
Kotlety mielone z kalafiora i jajka
Pierś kaczki w soku malinowym
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 36
Fasolka szparagowa Bożeny
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 68