Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23099
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23099
Składniki
Mięso mielone (u mnie z indyka) mieszamy z jajkiem, otrębami i dowolnymi przyprawami (u mnie majeranek, czosnek, pieprz i sól). Wyrabiamy aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników.
Żółty ser kroimy w słupki.
Nabieramy ręką porcję mięsa, wkładamy w środek słupek żółtego sera i dokładnie obklejamy go mięsem. Następnie każdy klops obtaczamy w bułce tartej (można pominąć) i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. wychodzi ok 6 klopsów z 0,5 kg.
Pieczemy 20 min w temp. 180 stopni.