Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1865
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 855
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1865
Składniki
Mięso mielone (u mnie z indyka) mieszamy z jajkiem, otrębami i dowolnymi przyprawami (u mnie majeranek, czosnek, pieprz i sól). Wyrabiamy aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników.
Żółty ser kroimy w słupki.
Nabieramy ręką porcję mięsa, wkładamy w środek słupek żółtego sera i dokładnie obklejamy go mięsem. Następnie każdy klops obtaczamy w bułce tartej (można pominąć) i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. wychodzi ok 6 klopsów z 0,5 kg.
Pieczemy 20 min w temp. 180 stopni.