Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy z sezamem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13638
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13638
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Paprykę pokrój w krótkie paski. Mięso połącz z bułką, jajkiem, solą, pieprzem i słodką papryką. Trzy paski papryki oklej dookoła mięsem tak, by utworzyły podłużne kotleciki. Jeden koniec zanurz w sezamie, smaż 10 minut na oleju.
Warzywa gotuj do miękkości. Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną wina. W garnuszku rozpuść masło, dodaj musztardę, pozostałe wino i miód, całość wymieszaj. Dodaj śmietanę, przypraw do smaku, mieszaj tak długo, aż sos zgęstnieje. Dodaj warzywa, przemieszaj. Podawaj z kotletami, dekoruj natką pietruszki.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień