Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy z sezamem"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8725
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8725
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Paprykę pokrój w krótkie paski. Mięso połącz z bułką, jajkiem, solą, pieprzem i słodką papryką. Trzy paski papryki oklej dookoła mięsem tak, by utworzyły podłużne kotleciki. Jeden koniec zanurz w sezamie, smaż 10 minut na oleju.
Warzywa gotuj do miękkości. Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną wina. W garnuszku rozpuść masło, dodaj musztardę, pozostałe wino i miód, całość wymieszaj. Dodaj śmietanę, przypraw do smaku, mieszaj tak długo, aż sos zgęstnieje. Dodaj warzywa, przemieszaj. Podawaj z kotletami, dekoruj natką pietruszki.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień