Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 335
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2604
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 335
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2604
Składniki
Mięso na farsz ugotować i zmielić na maszynce do mięsa, osolić, doprawić, podsmażyć na patelni z cebulką. Zetrzeć ziemniaki na tarce, na małych oczkach, odcedzić sok na sitku. Odcedzone ziemniaki osolić i opieprzyć. Odcedzone ziemniaki położyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć aż zgęstnieje. Podsmażone ziemniaki wyłożyć do miski, dodać mąkę i zagnieść ciasto jak na pierogi.