Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19538
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2062
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19538
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2062
Składniki
Mięso na farsz ugotować i zmielić na maszynce do mięsa, osolić, doprawić, podsmażyć na patelni z cebulką. Zetrzeć ziemniaki na tarce, na małych oczkach, odcedzić sok na sitku. Odcedzone ziemniaki osolić i opieprzyć. Odcedzone ziemniaki położyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć aż zgęstnieje. Podsmażone ziemniaki wyłożyć do miski, dodać mąkę i zagnieść ciasto jak na pierogi.