Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 925
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12762
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 925
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12762
Składniki
Mięso na farsz ugotować i zmielić na maszynce do mięsa, osolić, doprawić, podsmażyć na patelni z cebulką. Zetrzeć ziemniaki na tarce, na małych oczkach, odcedzić sok na sitku. Odcedzone ziemniaki osolić i opieprzyć. Odcedzone ziemniaki położyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć aż zgęstnieje. Podsmażone ziemniaki wyłożyć do miski, dodać mąkę i zagnieść ciasto jak na pierogi.