Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2324
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18078
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2053
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2324
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18078
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2053
Składniki
Wbij jajko do kubeczka, dodaj mąkę i sól. Łyżką lub widelcem ucieraj tak długo, aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Im dokładniej będzie wymieszane (bez grudek), tym smaczniejsze będą kluski.
Wylewaj ciasto stopniowo na gotującą się wodę, zupę lub mleko. Gotuj kilka minut. Kluski z wody odcedź, te w zupie lub w mleku – od razu podawaj. Do ciasta możesz dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek lub łyżkę maku.Źródło: Olivia