Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1305
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 879
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1305
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 879
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1441
Składniki
Wbij jajko do kubeczka, dodaj mąkę i sól. Łyżką lub widelcem ucieraj tak długo, aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Im dokładniej będzie wymieszane (bez grudek), tym smaczniejsze będą kluski.
Wylewaj ciasto stopniowo na gotującą się wodę, zupę lub mleko. Gotuj kilka minut. Kluski z wody odcedź, te w zupie lub w mleku – od razu podawaj. Do ciasta możesz dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek lub łyżkę maku.Źródło: Olivia