Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski lane

Kluski lane

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 65

Przepis wart wypróbowania: "Kluski lane"

Składniki

  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • szczypta soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kluski lane

Przygotowanie

  1. Wbij jajko do kubeczka, dodaj mąkę i sól. Łyżką lub widelcem ucieraj tak długo, aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Im dokładniej będzie wymieszane (bez grudek), tym smaczniejsze będą kluski.

  2. Wylewaj ciasto stopniowo na gotującą się wodę, zupę lub mleko. Gotuj kilka minut. Kluski z wody odcedź, te w zupie lub w mleku – od razu podawaj. Do ciasta możesz dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek lub łyżkę maku.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń