Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1670
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1670
Składniki
Pokrusz drożdże do ciepłego mleka. Dodaj łyżeczkę mąki i cukru. Odstaw. Mąkę przesiej, dodaj sól, cukier, jajko, zimną wodę, roztopione masło oraz zaczyn drożdżowy. Zmiksuj lub wymieszaj. Ciasto odstaw.
Z ciasta uformuj placuszki. Na środku połóż łyżkę jagód. Zlep, uformuj kulki. Odłóż, by wyrosły. Gotuj na parze około 15 minut. sosu wrzuć do rondelka, zagotuj. Sosem polewaj kluski, podawaj gorące.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień