Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 878
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 74
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 61
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 878
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 74
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 61
Składniki
Pokrusz drożdże do ciepłego mleka. Dodaj łyżeczkę mąki i cukru. Odstaw. Mąkę przesiej, dodaj sól, cukier, jajko, zimną wodę, roztopione masło oraz zaczyn drożdżowy. Zmiksuj lub wymieszaj. Ciasto odstaw.
Z ciasta uformuj placuszki. Na środku połóż łyżkę jagód. Zlep, uformuj kulki. Odłóż, by wyrosły. Gotuj na parze około 15 minut. sosu wrzuć do rondelka, zagotuj. Sosem polewaj kluski, podawaj gorące.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień