Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 33
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 18
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 737
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2761
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 33
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 18
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 737
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2761
Składniki
Pokrusz drożdże do ciepłego mleka. Dodaj łyżeczkę mąki i cukru. Odstaw. Mąkę przesiej, dodaj sól, cukier, jajko, zimną wodę, roztopione masło oraz zaczyn drożdżowy. Zmiksuj lub wymieszaj. Ciasto odstaw.
Z ciasta uformuj placuszki. Na środku połóż łyżkę jagód. Zlep, uformuj kulki. Odłóż, by wyrosły. Gotuj na parze około 15 minut. sosu wrzuć do rondelka, zagotuj. Sosem polewaj kluski, podawaj gorące.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień