Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski parzone ze śliwkami"
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 68
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 63
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 113
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 72
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 68
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 63
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 113
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 72
Składniki
Obierz i pokrój ziem niaki, gotuj z solą 20 min. Odlej, pozostawiając na dnie 2 cm wody. Końcem drewnianej łyżki rozsuń ziemniaki, robiąc kilka otworów, wsyp do nich mąkę. Odstaw pod przykryciem na 20 min, aby mąka się zaparzyła. Całość zmiksuj.
Śliwki wypestkuj, ponakłuwaj, wrzuć na 3 min na wrzątek. Wyjmij, ostudź. Skrop rumem. W miejsca po pestkach włóż migdały. Łyżkę maczaj w oleju, formuj nią parzone kluski, układaj na talerzu. Podawaj z masłem, makiem, cukrem pudrem i śliwkami.Źródło: Świat kobiety