Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski parzone ze śliwkami"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19382
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13106
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1755
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232221
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19382
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13106
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1755
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232221
Składniki
Obierz i pokrój ziem niaki, gotuj z solą 20 min. Odlej, pozostawiając na dnie 2 cm wody. Końcem drewnianej łyżki rozsuń ziemniaki, robiąc kilka otworów, wsyp do nich mąkę. Odstaw pod przykryciem na 20 min, aby mąka się zaparzyła. Całość zmiksuj.
Śliwki wypestkuj, ponakłuwaj, wrzuć na 3 min na wrzątek. Wyjmij, ostudź. Skrop rumem. W miejsca po pestkach włóż migdały. Łyżkę maczaj w oleju, formuj nią parzone kluski, układaj na talerzu. Podawaj z masłem, makiem, cukrem pudrem i śliwkami.Źródło: Świat kobiety