Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski śląskie z gulaszem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1656
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1433
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1585
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1656
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1433
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1585
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na patelni na 1 łyżce oleju, przełożyć do garnka. Mięso pokroić w kostkę, każdy kawałek oprószyć mąką i obsmażyć, dodać do cebuli.
Mięso i cebulę zalać 1/2 l wrzątku, doprawić solą, pieprzem, ziołami. Dusić na małym ogniu ok. 1 godz. Po tym czasie dodać pozostałe warzywa, obrane i pokrojone. Dusić razem ok. 20 min.
Ziemniaki utłuc, dodać mąkę i łyżeczkę soli, wyrobić elastyczne ciasto. Formować z niego kulki, w każdej zrobić palcem dziurkę, kłaść na osolony wrzątek. Gotować ok. 2 min od wypłynięcia, podać z gulaszem.
Żeby dodać idealną ilość mąki do ciasta na kluski, podziel utłuczone ziemniaki na 4 części, jedną wyjmij, wsyp w to miejsce mąkę.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium