Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle

Knedle

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 20

Smaczny pomysł na "Knedle"

Składniki

  • 40 dag truskawek; na 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 30 dag mąki pszennej
  • po szczypcie soli i cukru
  • 2 jajka; oraz: 2-3 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Knedle

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj mąkę, sól, cukier i jajka. Wyrób, uformuj wałek.

  2. Nożem odcinaj niewielkie kawałki ciasta i formuj z nich placki, w środek każdego wkładaj truskawkę (możesz lekko oprószyć cukrem). Zlepiaj w kulki.

  3. Knedle wkładaj kolejno do osolonej wrzącej wody i gotuj przez ok. 4 minuty. Następnie odsącz i podaj polane masłem i posypane brązowym cukrem.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń