Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3803
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3803
Składniki
Twaróg rozgniatamy w misce, dodajemy żółtko, mąke i tyle mleka aby składniki się dobrze połączyły. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm, kroimy na kwadraty.
Truskawki, zawijamy w kwadraty ciasta, formując knedle. W garnku zagotowujemy lekko osolona wodę, wkładamy knedle i gotujemy 3-4 minuty. Gdy wypłyną na powioerzchnię wyjmujemy łyżką cedzakową. Polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.
Knedle nadziewam truskawkami, borówkami, śliwkami, a ugotowane knedle polac można roztopionym masłem.