Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6141
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1887
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6141
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1887
 
         
        Składniki
Twaróg rozgniatamy w misce, dodajemy żółtko, mąke i tyle mleka aby składniki się dobrze połączyły. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm, kroimy na kwadraty.
Truskawki, zawijamy w kwadraty ciasta, formując knedle. W garnku zagotowujemy lekko osolona wodę, wkładamy knedle i gotujemy 3-4 minuty. Gdy wypłyną na powioerzchnię wyjmujemy łyżką cedzakową. Polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.
Knedle nadziewam truskawkami, borówkami, śliwkami, a ugotowane knedle polac można roztopionym masłem.