Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kociołek z kurczakiem . Danie jednogarnkowe"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. Fasolę opłucz i dobrze osącz. Kurczaka umyj, osusz. Tuszkę podziel na 6 kawałków. Mięso oprósz solą oraz pieprzem.
W brytfance rozgrzej olej, włóż kawałki kurczaka. Smaż je 15 minut (często obracaj, by ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron). Następnie mięso wyjmij. Na tym samym tłuszczu wysmaż na chrupko boczek. Wyjmij go.
Do brytfanki włóż czosnek i cebule, zeszklij je. Dołóż marchewkę. Warzywa podlej bulionem. Dodaj pomidory, cukier i ocet. Potem całość przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Do brytfanki ponownie włóż kurczaka oraz boczek. Dodaj fasolę.
Naczynie przykryj i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i grubo je posiekaj. Posyp gotowe danie. Podawaj z wiejskim chlebem.Źródło: Tina